Zimni pobyty

21.11.2016 22:19

Mily přátele, vítáme vás na hranici podzimu a zimy. Čím dal, tím hloubějši je náš vnitřní proces. 
Otevíráme zimní sezónu v Domě Slunce. Nabízíme prostor pro individuální několikadenní pobyty formou retritu. A také pro skupinové semináře a kruhy.
Jak to tady v zimě? - ptají nás často naše hosty. 

Obzvlášť na podzim a v zimě v Domě krásně se pracuje s hlubokými stavy, propojením se svým podvedomim, s meditaci na hlavní směr svého života a spracováním konkrétních otázek, které každy řešíme po cestě harmonizaci, změny a transformaci. Pro někoho to vypadá jako spánek, ale chápeme že teď jde o rezonanci se stavem ve kterém se nachází příroda, stromy, květy a tisíce bytosti. Na rozdíl od léta v lese je ticho. Na Krivoklatsku panují skály. Jen řeka zůstavá sebou - pořad se mění, každou chvíli je nova a proto není pod vládou léta a zimy. Přes to proces pokračuje, je neviditelný jen zvenku a pro necitlivou mysl. Obnovení vypadá jako smrt, ale je přípravou na další rozkvět, potřebuje celou pozornost a sílu stáhnout dovnitř. Strom se ne drží za své listy a plody, klidně je předá ptákum a zemi. Keře a rostliny si v klidu připravuji na další energeticky výbuch. Až přijde čas. Mágové všech dob učili se zvládat čas. V zimě čas pracuje na nás. 
Zima v Domě Slunce je krásná. Lidi tady kolem nejsou, informační pole je skoro čisté /natolik, nakolik je to možné představit v centru Europy/. Je to stav, v kterém lidské vlastnosti ještě ne mizí /jak třeba v Amazonskem pralese/, ale už ne tlačí, vzniká prostor ticha. Takže princip paradoxu při revizi svého vnitřního seznamu představ o sobě a realitě kolem funguje naprosto skvěle a otevírá nové dimenze toho, co už známe naprosto jistě:) Jak mile se ocitame v prostředí kde na nás ne tlačí myšlenkové kódy měst, nazačatku vzniká krásná dlouha pauza, v které si otdechneme. Kdyš ne budeme spěchat s tím abychom tu pauzu zaplnili, tak příroda a vesmír (přes noc a hvězdy, které v zimě svítí víc času než slunce) začínají promlouvat v naši mysli, prichazi nové obrazy. Můžeme pozorovat, že jen část našich myšlenek jsou opravdu naše, na málo citu nám záleží, jiné jsou jen proudí okolo nás, a my jsme ji chytame jako viry. Otazka "Kdo jsem ja?" navrhuje nové odpovědi. V tom tichu jsme schopni udělat několik kroku k tomu, aby zjistili čím jsme. Ne musíme tady o tom mluvit nahlas, protože není potřeba. Máme čas a prostor prozkoumat, jak můžeme zrealizovat sebe, své talenty, své schopnosti, jak nechat proudit energie skrz sebe a ne byt překážkou. Zastavit se ve vnějším osobním pohybu a obepřít se na sebe, ne na představy jiných o nás. Mame příležitost pozorovat, jak svět mluvi skrz nás, obrací se sám na sebe a my jsme tím nástrojem, který pomoha světu byt hmotným, citlivým, hravým, krásným, sebevědomým. 
Jedním slovem - zima je nejkrásnější okamžik pro vnitrni revizi a zpracování zkušenosti a představ, a také i pro vznik novych myšlenek a obrazu, pro nacitěni na novou životní etapu. Dum se stává skutečným klášterem, ve kterém s radosti vás vítáme. Spolupráce bytosti pracujících na svém stavu je fantastický jevem, který neúnavně pozorujeme. Zveme vás napojit se. 
Organizace pobytu se řeší peněžitym vkladem a práci na domě.
Na vaše otázky odpovime - lsfna@volny.cz
Julie&Andrey